Nyttige links om uddannelse

Har du brug for inspiration til dit studievalg, information om livet som studerende, et studiejob eller en praktikplads? Så er der hjælp at hente.

Randers Kommunes uddannelsesportalPå Randers Kommunes uddannelsesportal har vi samlet oplysninger om de mange uddannelsesmuligheder i Randers – både ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser. Du kan også finde oplysninger om Uddannelsesvejledningen (UU Randers).

Uddannelsesguiden - I Uddannelsesguiden kan du finde information om ungdomsuddannelser, videregående uddannelser og voksen- og efteruddannelser, herunder adgangskrav og optagelse på de enkelte uddannelser. Du kan også få inspiration til dit studievalg med f.eks. Studievælgeren eller Jobkompasset.

Studievalg Østjylland - Studievalg Østjylland er et af syv vejledningscentre i Danmark, som har til opgave at levere uafhængig og landsdækkende vejledning om valg af videregående uddannelse og erhverv.

Statens Uddannelsesstøtte (SU) - SU er en økonomisk hjælp, du kan få, mens du uddanner dig. Beløbets størrelse afhænger af, hvilken uddannelse du tager, hvor du bor (ude- eller hjemmeboende), hvor gammel du er, og hvornår du er startet på din uddannelse.

Borger.dk – på borger.dk kan du bl.a. bestille afgangsbeviser og læse om de forskellige typer af uddannelser og ungdomsboliger.

Studiejob og praktikplads

Jobindex - Jobindex er Danmarks største jobportal.

Studiejob-DanmarkStudiejob-danmark.dk er en jobportal for elever, trainees, praktikanter og studerende, der er på udkig efter nye jobmuligheder.

Studerende Online - Studerendeonline.dk er en jobbank målrettet studerende på videregående uddannelser fra alle landets universiteter.

PraktikpladsenPraktikpladsen.dk er Undervisningsministeriets elektroniske mødested for virksomheder og elever på erhvervsuddannelserne.