Blev international kunstner i Randers

Et inspirerende kunstmiljø trak Rikke til Randers. Nu skal hun udstille på det berømte Broadway Gallery i New York.

”Jeg valgte Randers, fordi der her var fokus på et helt nyt kunstmiljø, hvor jeg kunne få eget atelier og galleri,” fortæller Rikke Kill.

”Det er byens kultur, at man kan snakke med alle - høj som lav. Her kan man være sig selv. Og det betyder meget for mig rent kunstnerisk”. Igennem tiden har Rikke Kill været en del af flere kreative miljøer i Randers, både som billedkunster og grafisk designer, og for et par år siden kom Rikke med i Kreative Randers, der er et netværk af kreative iværksættere.

”Det har været med til at give mig mod på større projekter,” siger Rikke, som for tiden tænker over, hvordan hun får transporteret to at sine malerier til New York. Randers er nemlig blevet en platform for Rikkes kreative udvikling – en udvikling som er nået helt til Broadway Gallery’s internationale udstilling i The Big Apple.

Fordele ved at bo og arbejde i Randers, kan Rikke nævne mange af. Især byens sammenhold hæfter hun sig ved: ”Der er altid nogen, der vil hjælpe én, hvis man falder. Og der er også altid nogen til at fejre én, når det går godt,” siger en smilende Rikke Kiil.